Besöksadress: Westmans väg 6B · Sundby Park · Strängnäs
Postadress: Westmans väg 6B · 645 51 Strängnäs
Tel: 0152-242 00 · Fax: 0152-177 00
E-post: post@scrinium.se

En introduktion till CFDs

Kontraktet för skillnad (CFD) erbjuder europeiska handlare och investerare möjlighet att dra nytta av prisrörelsen utan att ha den underliggande tillgången. Det är en relativt enkel säkerhet beräknad av tillgångens rörelse mellan handelsinträde och exit, beräknar endast prisförändringen utan beaktande av tillgångens underliggande värde. Detta uppnås genom ett kontrakt mellan kund och mäklare, och utnyttjar inte några aktier, valutor, råvaror eller terminsutbyte. Trading CFDs erbjuder flera stora fördelar som har ökat instrumentens enorma popularitet under det senaste decenniet.

Hur en CFD fungerar
Om ett lager har ett askpris på 25,26 dollar och näringsidkaren köper 100 aktier är kostnaden för transaktionen 2,526 dollar plus provision och avgifter. Denna handel kräver minst $ 1 263 i fria pengar hos en traditionell mäklare på ett 50% -marginalkonto medan en CFD-mäklare ofta kräver bara 5% -marginal, eller $ 126,30. En CFD-handel kommer att visa en förlust som motsvarar storleken på spridningen vid transaktionstillfället så, om spridningen är 5 cent, måste beståndet få 5 cent för positionen att träffa breakeven-priset. Du får se en 5-procents vinst om du ägde beståndet direkt, men skulle ha betalat en provision och uppstått en större kapitalutlägg.

Om lagret rallies till ett budpris på $ 25.76 på ett traditionellt mäklarekonto, kan det säljas för en vinst på $ 50 eller $ 50 / $ 1263 = 3,95%. Men när den nationella börsen når detta pris kan CFD-budpriset endast vara 25,74 dollar. CFD-vinsten blir lägre eftersom näringsidkaren måste gå ut till köpeskillingen och spridningen är större än på den vanliga marknaden. I det här exemplet tjänar CFD-handlaren en beräknad investering på 48 eller 48 $ / 126,30 = 38%. CFD-mäklaren kan också kräva att näringsidkaren ska köpa till ett högre initialpris, till exempel 25,28 dollar. Likväl betecknar de $ 46 till $ 48 på CFD-handeln en nettovinst, medan vinsten på $ 50 från att äga beståndet inte omfattar provisioner eller andra avgifter, vilket ger mer pengar i CFD-handlarens ficka.

Fördelarna:
Högre hävstångseffekt

CFDs ger högre hävstång än traditionell handel. Standard hävstångseffekt på CFD-marknadens nuvarande börjar så låg som en 2% -marginal och kan gå upp till 20% men kommer att öka väsentligt under nya regler som träder i kraft senare i år. Lägre marginalkrav innebär mindre kapitaltillskott för näringsidkaren / investeraren och större potentiella avkastningar. Ökad hävstångseffekt kan dock också förstora förluster.

Global marknadstillträde från en plattform

Många CFD-mäklare erbjuder produkter på alla världens största marknader, vilket gör att du kan få tillgång till dygnet runt.

Inga kortslutningsregler eller lånebestånd

Vissa marknader har regler som förbjuder kortslutning, kräver att näringsidkaren låser instrumentet innan han säljer korta eller har olika marginalkrav för korta och långa positioner. CFD-instrument kan kortas när som helst utan upplåningskostnader eftersom näringsidkaren inte äger den underliggande tillgången.